Uitvaartverzekering vergelijken

Op zoek naar een uitvaartverzekering? Bij Verzekeringen-Vergelijken.nl ben je aan het goede adres. Ga nu uitvaartverzekeringen vergelijken, kies de meest voordelige premie voor jouw situatie en sluit de uitvaartverzekering direct af.

Je sluit maar één keer in je leven een uitvaartverzekering af, dus het is belangrijk om een verstandige keuze te maken. Op basis van de juiste informatie, die je in de vergelijker hieronder kunt vinden. Daarnaast bieden wij meer informatie over uitvaartverzekeringen en uitvaartverzekeringen vergelijken.


De waarde van een uitvaartverzekering

Waarschijnlijk denk je liever nog niet na over je overlijden, vandaar dat het een geruststellende gedachte is als je je uitvaart goed geregeld hebt. Naast een kist en uitvaartmuziek, zijn er nog een aantal belangrijke zaken die bij een crematie of begravenis komen kijken, en een uitvaartverzekering afsluiten zorgt ervoor dat je bij dat soort praktische zaken zo min mogelijk hoeft stil te staan. Misschien ben je je er niet bewust van, maar met overlijden gaan veel kosten gepaard: een uitvaartverzekering kan daarvoor een goede oplossing bieden.

Een uitvaart is in principe makkelijk te regelen, maar het is wel belangrijk dat je over voldoende geld beschikt om alle kosten daarvan te kunnen betalen. Een uitvaartverzekering kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Sluit je geen overlijdensverzekering af, dan is de kans groot dat je nabestaanden op moeten draaien voor de kosten van jouw begrafenis of crematie. Om een goede keuze te maken vergelijk je de beste uitvaartverzekeraars.

Waarom een overlijdensverzekering zo belangrijk is om af te sluiten

iStock_000009066276XSmall

Door deze verzekering af te sluiten voorkom je dat nabestaanden met onverwachte kosten achterblijven. Weet je dat de kosten van een uitvaart op kunnen oplopen tot een bedrag van tussen de € 6.000,00 en € 8.000,00? Je zult bijvoorbeeld rekening moeten houden met de volgende zaken:

 • Kosten begrafenis of crematie
 • Een uitvaartkist
 • Grafrechten
 • De begrafenisondernemer
 • Een steen voor op het graf
 • Rouwkaarten en rouwadvertenties
 • Koffie & thee voorafgaand of na de plechtigheid

Vergeet niet dat de kosten elk jaar verder zullen stijgen. Indien je veel eigen vermogen hebt is dat natuurlijk niet zo erg, maar wanneer jouw budget daartoe niet toereikend is, is het raadzaam om een verzekering te vergelijken en af te sluiten. Een goede verzekering dekt namelijk de kosten van een uitvaart.

Online een uitvaartverzekering vergelijken

Het is gemakkelijk om online diverse uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken. Je kunt diverse verzekeraars met elkaar vergelijken. Je kunt onder andere vergelijken op de premie die je moet betalen voor de verzekering, maar ook de voorwaarden die aan de verzekering verbonden zijn. Zo kun je gemakkelijk en snel de goedkoopste uitvaartverzekering vinden en afsluiten. Het is altijd goed om te beseffen dat cremeren goedkoper is dan begraven. Bij cremeren heb je namelijk geen grafrechten die betaald moeten worden.

De kosten kunnen hoog oplopen, daarom kan een uitvaartverzekering vergelijken zeer belangrijk zijn. Iedereen wenst een goede uitvaartverzorging, maar dan is het ook belangrijk dat de kosten daarvan probleemloos betaald kunnen worden. Daarnaast mag je natuurlijk ook niet vergeten dat een begrafenisondernemer ook betaald moet worden.

Hoe wordt de premie van een uitvaartverzekering bepaald?

Couple holding hands
 • Je leeftijd
 • Je lichamelijke en geestelijke gezondheid
 • Het bedrag dat je wilt verzekeren

Soms moeten er aanvullende gezondheidsvragen ingevuld worden, of vindt er een extra toeslag op de premie plaats, voordat acceptatie mogelijk is. Ga niet altijd voor de goedkoopste uitvaartverzekering, maar check ook altijd de voorwaarden van een verzekeraar.

Verder kun je bij sommige verzekeraars kiezen uit diverse extra opties, bijvoorbeeld:

 • Het gratis meeverzekeren van kinderen, ook tijdens een zwangerschap
 • Een dienstenpakket in plaats van een verzekerd bedrag

Een uitvaartverzekering vergelijken levert je voordeel op

Wens je een mooi en exclusief laatste afscheid? Dan is niet alleen uitvaartmuziek voldoende. Ook een uitvaartkist moet geregeld worden, evenals een goede uitvaartverzorging. Samenvattend komt het hier op neer:

 • Kosten begrafenis: grofweg tussen de € 6.000,00 en € 8.000,00
 • De premie van een verzekering is afhankelijk van onder andere leeftijd en gezondheid
 • Voordat je een uitvaartverzekering afsluit is het belangrijk om premies en voorwaarden te vergelijken
 • Met een goede uitvaartverzekering laat je nabestaanden niet met hoge kosten achter

Aarzel daarom niet langer met het vergelijken van een overlijdensverzekering en kom vandaag nog in actie! Dan kunnen de kosten van een begrafenis of crematie voor jouw nabestaanden alleen maar meevallen.