Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Arbeitsconflict, woonprobleem, of consumentengeschil? Verzekeringen-Vergelijken.nl helpt jou met rechtshulp bij alle, vaak onverwachte, geschillen door middel van de juiste rechtsbijstandverzekering vergelijken, aanvragen en afsluiten.

Mocht je onverwachts rechtshulp nodig hebben, dan kan een rechtsbijstandverzekering je een hoop kosten schelen. Als je rechtsbijstandverzekerd bent, ben je automatisch verzekerd voor rechtshulp. Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen in onderstaande vergelijker.

Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen 2017

De rechtsbijstandverzekering verzekert je tegen conflicten

Iedereen kan met een conflict te maken krijgen. Dit kan bijvoorbeeld een conflict zijn op het werk of gedwongen ontslag, of een conflict met de belastingdienst. Een advocatenkantoor inschakelen voor advies en juridische bijstand is voor de meeste mensen niet te betalen. Tegen bepaalde conflicten kun jij jezelf daarom verzekeren met een rechtsbijstandverzekering. Je bent dan verzekerd van passende juridische hulp en financiële zekerheid. Daardoor kun je met een gerust gevoel verder, ook al doet zich een conflict voor. Natuurlijk kun je in eerste instantie ook altijd even langsgaan bij het juridisch loket of een rechtswinkel.

Waar kan rechtsbijstand voor nodig zijn?

rechtsbijstand

Rechtsbijstand kan van toepassing zijn in een aantal conflicten of situaties. Je kunt bijvoorbeeld aan de volgende zaken denken:

  • Geschillen in het verkeer
  • Arbeidsrecht of een arbeidsconflict met een werkgever
  • Echtscheiding
  • Woongeschillen
  • Geschillen met bijvoorbeeld de Belastingdienst

Het juridisch loket of de rechtswinkel geven juridisch advies, maar wanneer je er daarnaast voor kiest om jezelf tegen diverse conflicten en geschillen te verzekeren, dan kun je veel sneller en efficiënter geholpen worden.

Uit welke modules in de rechtsbijstand kun je kiezen?

Bij een rechtsbijstandverzekering vergelijken van diverse aanbieders krijg je te maken met een aantal verschillende modules waar je uit kunt kiezen. Dit begint bij een bepaalde basisdekking. Deze basisdekking dekt doorgaans kleinere geschillen, bijvoorbeeld in het verkeer. Daarnaast ontvang je juridisch advies van een jurist. Verder kun je de verzekering vaak uitbreiden met modules voor bijvoorbeeld wonen, arbeidsrecht, echtscheiding en mediaton. Houd er rekening mee dat wanneer je deze verzekering afsluit, je vaak te maken hebt van een wachttermijn van 3 of 6 maanden. Je kunt dus geen lopende zaken aanmelden bij een verzekeraar.

Juridisch advies inwinnen bij de verzekeraar

Mocht zich een geschil voordoen, bijvoorbeeld een arbeidsconflict, dan is het belangrijk dat hier melding van wordt gedaan bij de verzekeraar. Er wordt een schadeformulier ingevuld, waarna een jurist de zaak voor je in behandeling gaat nemen. Je hoeft dus niet zelf contact op te nemen met een advocatenkantoor. Mocht een geschil snel op te lossen zijn, dan hoeft er verder geen advocaat ingeschakeld te worden. Natuurlijk kan de situatie zich ook voordoen dat een geschil voor de rechter komt. Dan wordt er vaak een externe specialist of advocaat ingeschakeld. Deze kosten worden dan betaald door de verzekeraar. Vaak zit daar wel een maximumbedrag aan verbonden.

Factoren die de premie bepalen

Over het algemeen hanteren verzekeraars dezelfde premie voor de basisverzekering. Verzekeraars besteden juridische hulpverlening vaak uit aan bedrijven die zich hierin gespecialiseerd hebben. Het verschil in de daadwerkelijke premie van deze verzekering heeft vooral te maken met hoeveel personen er verzekerd zijn, het eigen risico dat je kunt kiezen en de hoogte van een minimaal schadebedrag. Hoe meer modules je verzekert, des te hoger zal ook de premie van de verzekering worden. Daarnaast kun je een eventuele toeslag op de premie krijgen wanneer je de verzekering bijvoorbeeld per maand betaalt, in plaats van dat je de betaling elk jaar voldoet.

Belangrijkste punten inzake rechtsbijstandverzekering vergelijken

Kort samengevat zijn deze punten belangrijk bij een rechtsbijstandverzekering vergelijken:

  • Je verzekert jezelf van juridisch advies en bijstand bij een geschil
  • Er kan uit verschillende modules gekozen worden
  • Vaak wordt er een eigen risico gehanteerd
  • De premie wordt mede bepaald door het aantal verzekerden

Wil jij jezelf indekken tegen onverwachte geschillen? Kies er dan voor om een rechtsbijstandverzekering te vergelijken en direct af te sluiten bij de beste verzekeraar voor jou. Voorkom daarmee dat je met hoge financiële kosten komt te zitten bij een eventueel conflict.