Inboedelverzekering vergelijken

Met Verzekeringen-Vergelijken.nl kun je direct je inboedelverzekering vergelijken, eenvoudig en snel met behulp van onderstaande inboedelverzekering vergelijker. Makkelijker gaat niet!

Voordelen hiervan zijn dat je binnen 1 minuut alle premies kunt vergelijken, binnen 5 minuten online een inboedelverzekering afsluiten kan en direct verzekerd bent na afsluiten inboedelverzekering. Vergelijk nu de goedkoopste inboedelverzekeringen en de beste inboedelverzekering met gewenste dekking voor jou.

Vergelijk inboedelverzekeringen 2017

Op zoek naar een goedkope inboedelverzekering?

Niemand wil een dief van eigen portemonnee zijn en daarom zoeken we vaak naar de goedkoopste inboedelverzekering. Alvorens een verzekering af te sluiten, is het verstandig om de verschillende aanbieders te vergelijken. Maar let niet enkel op de prijs, want de goedkoopste inboedelverzekering hoeft niet altijd de beste te zijn.

De ene inboedelverzekering vergelijken met een andere verzekering is soms wat lastig, omdat de verzekeraars tegenwoordig vaak pakketten aanbieden. De totaalprijs van een pakket kan bijvoorbeeld lager uitvallen dan de som van de afzonderlijke verzekeringen. Zo is een brandverzekering veelal onderdeel van een woonhuisverzekering.

Inboedelverzekering vergelijken

Green couch in white room

Waar je op moet letten bij het vinden van een goedkope inboedelverzekering?

 • De premie:
  Natuurlijk is een lage premie fijn, maar dit moet niet de enige factor zijn waarop de beslissing wordt gebaseerd.
 • De opzegtermijn:
  Dit is belangrijk. Leg je je voor bijvoorbeeld 5 jaar vast, of wil je jaarlijks de mogelijkheid hebben om opnieuw de goedkoopste inboedelverzekering te zoeken?
 • De dekking:
  Wat is precies gedekt en hoe is de vergoeding? Wat is de termijn voor vergoeding tegen de aanschafwaarde en voor welke objecten wordt standaard enkel de dagwaarde vergoedt?

Een inboedelverzekering zorgt voor een gerust gevoel, want een ongelukje is snel gebeurd. Een inbraak, diefstal, een binnenhuisbrandje, waterschade door een lekkende wasmachine, of bijvoorbeeld schade aan de woning na een hevige storm. Je weet nooit wanneer het jouw beurt is, maar het komt altijd onverwacht!

Als je goed verzekerd bent, kun je de geleden schade financieel tenminste een beetje binnen de perken houden. Een goede inboedel- of woonlastenverzekering is het minimum om te zorgen voor een rustig gevoel als het eens een keertje fout mocht gaan.

Woonverzekering: let op de verzekerde som

Deze verzekering is een opstalverzekering, maar verzekert ook de inboedel. We zijn behoorlijke verzamelaars! Zonder er erg in te hebben, verzamelen door de jaren heen heel wat spullen. Je geeft bijvoorbeeld een mooi gouden collier aan je partner cadeau, je koopt een nieuw horloge, of denk ook eens aan je verzameling elektronische apparaten en dvd’s. De woninginrichting, kleding en keukeninrichting, er zijn ontzettend veel roerende zaken die onder de inboedelverzekering vallen. Wist je bijvoorbeeld dat ook kleine huisdieren onder de verzekering vallen?

Het is verstandig van tijd tot tijd eens stil te staan bij de waarde van de spullen die we in huis hebben en die waarde te vergelijken met de aanschafwaarde vermeld in de verzekeringspolis. Een verzekering wordt eenmalig afgesloten en automatisch verlengd. Hierdoor vergeten we vaak de waarde van de polis aan te passen, waardoor we onderverzekerd raken! En dat kan nare gevolgen hebben.

Voorkom onderverzekering

Een ongelukje gebeurt snel en vaak hebben we het niet zelf in de hand. Een brandje bij uw buren kan ook bij jou veel schade veroorzaken. Zorg dus dat de waarde in de polis overeenkomt met de huidige waarde van jouw inboedel.

Een verzekering keert uit op basis van de huidige aanschafwaarde of op basis van de dagwaarde, dit staat in de polis aangegeven en hangt onder andere af van het betreffende object. De polis wordt echter altijd afgesloten op basis van de aanschafwaarde. De inboedelwaardemeter van het Verbond van Verzekeraars is een goed hulpmiddel om de huidige aanschafwaarde van jouw inboedel te bepalen.

Bij onderverzekering is de in de polis vermelde verzekerde waarde van jouw inboedel lager dan de werkelijke waarde. Als bijvoorbeeld de waarde in je polis 70% van de huidige aanschafwaarde is, krijg je ingeval van schade naar verhouding uitbetaald. Voor elke 100 euro schade krijg je dus slechts 70 euro uitbetaald!

Wees verstandig

Niemand betaalt graag teveel, ook niet aan verzekeringen. Ongelukjes gebeuren en om niet voor onverwachte problemen te komen staan, is het verstandig op zijn minst de onderstaande verzekeringen af te sluiten:

 • woonverzekering of inboedelverzekering, voor de roerende goederen;
 • woonhuisverzekering of opstalverzekering, voor het huis;
 • woonlastenverzekering, zodat je in je huis kunt blijven wonen in geval van arbeidsongeschiktheid;
 • brandverzekering, ingeval van brandschade (indien niet reeds inbegrepen in de opstalverzekering).

Door de verschillende aanbieders te vergelijken kan je vaak behoorlijke besparingen bereiken. De aangeboden pakketten zijn niet altijd de beste en goedkoopste oplossingen. Vaak wel de makkelijkste, en misschien is dat ook wat waard….