ANWB autoverzekering

anwb_198x58ANWB autoverzekering
Overweeg je een andere auto te kopen of om jouw eerste auto aan te schaffen? Dan is dat het moment om eens te kijken bij autoverzekeringen vergelijken. Want er zit nogal wat ruimte in de premies van al die verschillende aanbieders.

Belangrijk

Bij het autoverzekering vergelijken zijn een aantal zaken van belang.

 • 1. Voor de starter is belangrijk waar hij op de bonus/malus ladder mag instappen, ofwel hoeveel schadevrije jaren men aanbiedt
 • 2. Algemeen geldt dat niet altijd de goedkoopste autoverzekering ook de beste is
 • 3. Waar kies je voor? Dat is uiteraard ook afhankelijk van de auto. Is deze nieuw dan wordt het All Risk. Bij een occasion is de keuze WA of WA Casco
 • 4. Neem je een inzittenden ongevallen verzekering en rechtsbijstand?
 • 5. Krijg je extra korting. Bij de ANWB autoverzekering krijg je bijvoorbeeld extra korting als je lid bent van de ANWB
 • 6. Heb je de laatste jaren schade gehad? Dat kan betekenen dat je eerst moet aanvragen of de auto verzekerd kan worden

Beste autoverzekering

Wil je een autoverzekering afsluiten dan wil je de beste autoverzekering. Velen willen ook nog de goedkoopste autoverzekering. Deze twee voorwaarden botsen vaak. De goedkoopste is niet de beste. Autoverzekering vergelijken helpt om een goed keuze te kunnen maken. Soms is een prima verzekering ook nog goedkoop.

Kijk daarbij niet alleen naar de prijs, maar ook naar de voorwaarden. Hoe hoog is een eventueel eigen risico? Per gebeurtenis? Geldt dat ook bij ruitschade?

Kies je voor een WA Casco kijk dan goed wat verzekerd is, want dat kan van verzekering tot verzekering verschillen. Bij de ANWB heb je ook een eventuele noodreparatie bij een ongeluk in het pakket.

Goedkope autoverzekering

Een auto verzekeren is verplicht. Hier proberen veel mensen duidelijk te beknibbelen. Maar is dat wel verstandig? Wat gebeurt wanneer je betrokken raakt bij een ongeval of wanneer vandalen jouw auto bekrassen, stelen of tot gort rijden? In zo’n geval ben je best blij dat je een goede verzekering hebt. Dat zijn de ogenblikken dat je beseft waarom de goedkoopste autoverzekering, alleen WA, niet altijd de beste keuze is.

Dat betekent overigens niet dat een goedkope autoverzekering bij voorbaat slecht is. Het betekent dat diegene, die bewust bezig is geweest en een voor hem goede keuze heeft gemaakt in dergelijke gevallen blij is dat hij bij autoverzekeringen vergelijken gekeken heeft. Naar zaken gekeken heeft als vervangend vervoer zoals de ANWB aanbiedt.

Mensen die geen autoverzekering afsluiten en een ongeluk veroorzaken zorgen ieder jaar weer voor veel schade. In sommige gevallen kun je terecht bij het Waarborgfonds dat speciaal is opgezet. Maar niet altijd en meestal niet voor de volle 100%.

ANWB autoverzekering

De ANWB biedt naast het lidmaatschap en de daaraan verbonden Wegenwachtservice ook verschillende verzekeringen waaronder een autoverzekering aan. Wat zijn de voordelen van een verzekering bij de ANWB?

 • 1. Leden krijgen een extra korting op de premie
 • 2. De no claim kan oplopen tot 80%
 • 3. Heb je schade en laat je die bij een door de ANWB erkend schadebedrijf repareren dan heb je recht op een -tijdelijke- vervangende auto
 • 4. Heb je een Beperkt Casco of All Risk verzekering en kom je in een ongeval terecht dan komt de ANWB om te zien of een noodreparatie helpt. Anders wordt de auto weggehaald en krijg je een vervangende auto voor drie dagen. Zo kun je jouw weg vervolgen en afspraken met jouw garage voor de reparatie maken.Overigens kun je ook gebruik maken van de haal- en brengservice. Deze extra service geldt voor WA Casco en All Risk. Jouw auto wordt naar de garage of schadehersteller gebracht en wordt na reparatie bij jou thuis afgeleverd. Je hoeft dus zelf niets te doen
 • 5. De ANWB is snel met uitbetalen wanneer het recht eenmaal vastgesteld is

Naast de drie dekkingsmogelijkheden WA, WA Casco en All Risk biedt de ANWB autoverzekering ook nog andere dekking aan, zoals de inzittenden ongevallen verzekering, de rechtsbijstand, de accessoire dekking en het vervangend vervoer Europa. Wordt jouw auto gestolen of raak je betrokken bij een ongeval in het buitenland en de auto is te zwaar beschadigd dan zorgt de ANWB voor vervangend vervoer en voor repatriƫring van het voertuig.

Terug naar MEER VERZEKERAARS